Cartoon Contest

 


Can you name the following cartoon characters who were on television during the 1950's and 1960's?

Win 1 point for each correct answer, plus bonus points if you can also answer our tougher Bonus Question. 

Then scroll down to view the correct answer.  Yes, you can use a #2 pencil and a Big Chief Tablet to keep track of your own score.  Good luck!

 

QUESTION #1.  What's the name of the classic comic book character (see below) who got his own TV cartoon show with Betty, Jughead and Veronica?

2 BONUS POINTS:  What town did these four teenagers live in?

 
Scroll down for the answer!

=====================

 

#1:  Archie Andrews was the star of "The Archie Show" and lived in the town of Riverdale.  (Nope, not Riverdale, Nebraska!)
 

QUESTION #2:  Who stole picnic baskets from campers at Jellystone Park?

2 BONUS POINTS:  Who was his "little buddy"?  What was the name of the "Park Ranger"?

Scroll down for the answer!

=====================

 

ANSWER #2:  Yogi Bear wasn't your average bear.  Yogi and his "little buddy" Boo-Boo tried to foil "park ranger" Smith (who had no first name!)

 

QUESTION #3:  Who got his super power from eating a can of spinach?

2 BONUS POINTS:  Who was his girlfriend?  Who was the bad guy in this classic TV cartoon?

Scroll down for the answer!

=====================

 


ANSWER #3:  Popeye The Sailor and his girlfriend Olive Oyl fought off advances by bad guy Bluto... whose name was changed to Brutus due to copyright issues.


QUESTION #4:  What are the names of the Moose and the Flying Squirrel?

2 BONUS POINTS:  What town did they live in?



Scroll down for the answer!

=====================

 

ANSWER #4:  "The Adventures of Rocky and Bullwinkle" ran from 1959 to 1964.  They lived in the icy town of Frostbite Falls, Minnesota.

 

QUESTION #5:  Who were the two villians in "The Adventures of Rocky and Bullwinkle"? 

2 BONUS POINTS:  What country did these two villians come from?



Scroll down for the answer!

=====================

 

ANSWER #5:  Boris and Natasha were Russian spies.  (Why they were spying in Minnesota was never revealed!)

 

QUESTION #6:  Who was the Sheriff who kept law & order in TV cartoons aired during the early 1960's?

2 BONUS POINTS:  What was the name of the Sheriff's Deputy?



Scroll down for the answer!

=====================

 

ANSWER #6:  Sheriff Quick Draw McGraw had a faithful Deputy named Baba Looey, a miniature Mexican burro who wore a sombrero and spoke with a thick Spanish accent when he talked to "Senor Quick Draw".


QUESTION #7:  What were the names of the father and son dogs who appeared as a segment on "The Quick Draw McGraw Show" in the 1950's?

2 BONUS POINTS:  What was the name of the father's wife?



Scroll down for the answer!

=====================

 

ANSWER #7:  Auggie Doggie worked hard to make his "dear old Dad" proud, while Doggie Daddy did everything he could to be a good single father.  Nope, he wasn't married, unusual for a TV show to feature a single dad back in the 1950's.

 

QUESTION #8:  Who was the rich retiree with really, really bad eyesight?

2 BONUS POINTS:  What was the name of his butler who frequently saved the day?



Scroll down for the answer!

=====================

 

ANSWER #8:  Mister Magoo was rescued numerous times by his butler, Charlie.

 

QUESTION #9:  What was the name of this pink mountain lion who appeared on the "Yogi Bear Show" in the early 1960's?

2 BONUS POINTS:  What was the catchphrase this cartoon character said in every episode?



Scroll down for the answer!

=====================

 

ANSWER #9:  Snagglepuss wore a bowtie and cuffs and was shocked to say "Heavens to Murgatroyd!"

 

QUESTION #10:  Which cartoon character was a dedicated con artist who spent his days trying to obtain free food and lodging during "The Huckleberry Hound Show" in the 1960's?

2 BONUS POINTS:  What was the name of his sidekick?



Scroll down for the answer!

=====================

 

ANSWER #10:  Hokey Wolf was so popular he got his own cartoon show with his buddy, Ding-A-Ling Wolf.

 

QUESTION #11:  Who was the sea serpent who tried to keep the little boy mouse out of trouble?

2 BONUS POINTS:  What catchphrase did the sea serpent say while he rushed to save the day?



Scroll down for the answer!

=====================

 

ANSWER #11:  Cecil the Sea Serpent exclaimed "I'm a'comin' Beany Boy" during the "Beany and Cecil" cartoon which ran from 1959 to 1962.

 

QUESTION #12:  Who was the penguin who lived at the Megapolis Zoo with his buddy Chumley?

2 BONUS POINTS:  What was the name of the Zoo Director?

Scroll down for the answer!

=====================

 

ANSWER #12:   Tennessee Tuxedo caused frequent problems for Zoo Director Stanley Livingston.

 

QUESTION #13:  What is the name of this other penguin who had his own segment on "The Woody Woodpecker Show"?

2 BONUS POINTS:  Where did this penguin live in the cartoon show?



Scroll down for the answer!

=====================

 

ANSWER #13:  Chilly Willy lived in Alaska -- which would have made him the only penguin there, since real penguins only live in Antarctica (or in zoos).  Chilly Willy spent most of his time trying to stay warm while feuding with a dog named Smedley.

 

QUESTION #14:  Claymation figures named Gumby and his horse Pokey starred in "The Gumby Show" from 1957 to 1959.  What was the name of Gumby's dog?

2 BONUS POINTS:  What was the gang of bad guys called?



Scroll down for the answer!

=====================


ANSWER #14:  Gumby, his horse Pokey, and his dog Nopey took on a gang of bad guys called the Blockheads.

 

QUESTION #15:  Fred Flintstone lived in Bedrock next door to his best friend Barney.  What were Fred and Barney's wives and children named?

2 BONUS POINTS:  What was the name of the company that Fred worked for as a dino-crane operator?



Scroll down for the answer!

=====================

 

ANSWER #15:  Fred and Wilma Flintstone and their daughter Pebbles lived next door to Barney and Betty Rubble and their adopted son Bamm-Bamm.  Instead of a dog or cat, the Flintstones had a pet dinosaur named Dino who would leap into Fred's arms every night to welcome him home from work at the Slate Rock and Gravel Company.  Yubba-Dubba-Doo!!

 

FINAL QUESTION #16:  This space-age counterpart to "The Flintstones" featured a family who had a dog and a robot maid.  Who were the father, mother and children in this family that lived in outer space?

PLUS 4 BONUS POINTS:  What were the names of his dog, robot maid, and the company he worked for? 



Scroll down for the answer!

=====================

 

ANSWER #16:  Sing along: "Meet George Jetson, Jane his wife, daughter Judy, their son Elroy" -- plus Astro the dog and a robot maid named Rosie.  They lived in the Skypad Apartments in Orbit City which was colonized in outer space to escape problems on planet Earth. The TV show debuted in 1962, but the action occurred 100 years in the future -- or in 2062.  (Let's see if we really have a flying car by then!)  And who did George work for?  Spacely Sprockets.

 

Okay, add up your score.  How many points did you get?

50 Points:  Perfect score!  You really answered every question and bonus question correctly???  WOW!!!

32 - 49 Points:  Impressive!  You probably watched too much TV after school and on weekends!   

16 - 31 Points:   You answered every question correctly, but you skipped the bonus questions, right?

0 - 15 Points:   You must have been studying or playing outside instead of watching cartoons on TV!


You can post your Cartoon Contest score by clicking "What's New" in the black horizontal Menu Bar at the top of the Home page, then sharing your score and comments about the Cartoon Contest's TV trivia questions.  The winner gets "bragging rights" at our next Class Reunion.  Enjoy!